- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גזר דין בתיק ת"פ 941/05
|
ת"פ בית המשפט המחוזי ירושלים |
941-05
28.11.2005 |
|
בפני : משה רביד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד עדי דמתי |
: מייק בראון עו"ד צחי רז |
| גזר דין | |
1. הנאשם הורשע על פי הודאתו ביבוא סם מסוכן מסוג קוקאין, במשקל נטו של 150 גרם לפחות כשלושה שבועות לאחר שובו לארץ, בעת שנהג ברכב בכביש המחבר בין גוש עציון לירושלים, נתפסו ברשותו 406 גרם ברוטו של סם מסוכן מסוג קוקאין, כאשר הסם מחולק לשתי שקיות נפרדות והוא מוטמן במדף בין שני מושבי הרכב הקדמיים.
בעקבות תפיסתו של הנאשם, נערך חיפוש על ידי המשטרה בביתו בישוב צור הדסה ובו נמצאה בארון המטבח שקית המכילה סם מסוכן מסוג קוקאין במשקל 194 גרם ברוטו. במעשיו האמורים לעיל, יבא הנאשם סם מסוכן מסוג קוקאין וכן החזיק סם מסוכן מסוג קוקאין, במשקל של 605 גרם ברוטו, שלא לצריכה עצמית.
2. הנאשם הורשע בעקבות הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן, בעבירות של יבוא סם מסוכן ללא היתר - עבירה לפי סעיף 13 לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג - 1973 (להלן: הפקודה) ובעבירה של אחזקת מסוכן שלא לצריכה עצמית, עבירה לפי סעיף 7(א)(ג) רישא לפקודה.
3. בטיעונה לעונש של ב"כ המאשימה, עמדה עו"ד דמתי על החומרה שבמעשי הנאשם וסברה שלמרות נסיבותיו האישיות המיוחדות, כפי שיפורטו להלן, על בית המשפט לתת משקל מכריע לחומרה של העבירה והצורך להרתיע עבריינים אחרים לייבא או לסחור בסמים מסוכנים.
יש לזכור כי לו היה הנאשם מצליח במזימתו, היה פוגע בבריאותם של האלה שהיו רוכשים ממנו את הסם ולכן כאמור אין מקום לרחם עליו שכן רק במקרה נתפס בידי המשטרה.
4. ב"כ הנאשם, עו"ד רז, ביקש להקל בעונשו של הנאשם, בציינו כי במקרים אחרים לא נהגו בתי המשפט בחומרה בגוזרם את הדין של סוחרי סמים. עוד ציין כי מטרת היבוא של הסם, לא היתה כדי להתעשר אלא כדי לכסות חוב. הנאשם הסתבך בחובות עקב קריסת חברת הפקות שהקים וחשב בטעות כי בדרך של יבוא הסם ומכירתו יוכל לנקות את חובו לנושיו.
הנאשם איננו טיפוס עברייני ומלבד הסתבכות אחת עם החוק, אין סיכוי כי יחזור לדרך חיים עבריינית.
5. הנאשם הוסיף על דברי סנגורו באומרו כי הוא מודע לחומרת מעשיו, הוא לא היה שלם עם מה שעשה והוא מתחרט על כך. לדבריו, הוא התכוון לזרוק כמות נכבדה מהסם.
הנאשם הציג תעודות על קורסים שעבר בעת מעצרו וכן מכתב חם ממפקח הקורס עמנואל חצור.
6. שירות המבחן פרט את נסיבות חייו הקשות של הנאשם, שמחמת צנעת הפרט, לא אפרטן, אך אציין כי מגיל צעיר חי הנאשם בפנימיות. מגיל 16 החל הנאשם לפתח את כישוריו כתקליטן ומאז ניהל אורח חיים עצמאי.
לדברי שירות המבחן, השתמש הנאשם קודם למעצרו שימוש אקראי ומזדמן בסם מסוג קוקאין.
גם לפני שירות המבחן הודה הנאשם בעובדות כתב האישום וקיבל עליו אחריות על הסתבכותו, אך נראה כי הוא מנסה להפחית מחומרת העבירה ולהסביר את הסתבכותו על רקע קשיים כלכליים.
בהתחשב בקושי של הנאשם להסתכלות פנימית, השלכת מרבית האחריות במהלך חייו על גורמים חיצוניים והפחתת חומרת העבירה נשוא הדיון, נמנע שירות המבחן מהמלצה טיפולית בעניינו.
7. בע"פ 6029/03, מדינת ישראל נ' גולן שמאי, פ"ד נח(2) 734, 737 - 739, אמר השופט חשין את הדברים הבאים, תוך שהוא מצטט מדברים שנאמרו על ידי הרשות למלחמה בסמים:
"'נגע הסמים פשט ופשה בארצנו כמגפה. ככל שידיעתנו מגעת חלה בשנים האחרונות עלייה של -ממש בשיעור המשתמשים בסמים, ולענייננו עתה נציין בייחוד את השימוש בסמים הקשים, ובהם הקוקאין. סם הקוקאין נודעת לו השפעה הרסנית במיוחד הן על גופו הן על נפשו של המשתמש. וכך מלמדת אותנו הרשות למלחמה בסמים ( http://www.antidrugs.gov.il/Drugs7 ) :
הקוקאין הוא אחד הסמים הגורמים להתמכרות החזקה ביותר. בעקבות הפסקת השימוש בקוקאין חלים שינויים ברורים בהתנהגות המשתמש כגון תחושת נמנמת, חוסר שקט, חרדה, דיכאון, וירידה בפעילות הגופנית. צרכני קוקאין בשלבי גמילה מעידים על כך שההתמכרות לסם השפיעה על התנהגותם במשך מספר שבועות, ואפילו חודשים, לאחר הפסקת השימוש בו. במקרים רבים דווחו על התפרצויות של התנהגויות היסטריות ופסיכוטיות או התקפי חרדה, דיכאון ופאניקה.
...ב
לקוקאין ולקראק השפעות מהירות על פעילות המוח והתנהגות המשתמש: ערעור מערכת העצבים המרכזית, ערנות יתר עד לכדי עצבנות וחוסר שקט נפשי, לתחושה של יכולת פיסית מוגברת.
משתמשים בקוקאין נוטים להגדיל את המנה שהם צורכים. תופעות כמו כאבי ראש, רעד, עוויתות, תוקפנות, חרדה ופחד הולכות ומתגברות עקב הגדלה תדירה של מנות הסם.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
